* In de 838e aflevering van HORiZON op woensdag 19 juli 2017 *


" When love meets life "FESTIVAL & UITGAAN & INFORMATIE

19 augustus Horst.

Bij de kasteelse bossen in Horst vindt op zaterdag 19 augustus een nieuw evenement plaats: "When love meets life".
Een avond van beleving waar het leven gevierd gaat worden met als belangrijkste aspect liefde. "Het is herdenken, maar tegelijk ook vieren".

Festival.

Voor dit festival is er een ticketverkoop. Met een ticket heb je toegang tot het festival en iedere deelnemer krijgt een bootje met een lichtje, speciaal licht doorlaatbaar papier om op te schrijven en een stift.

Ze kunnen daarop een herinnering, liefde, hoop, vriendschap of een andere boodschap met andere delen. Mensen die 25 jaar getrouwd zijn, al een levenslange vriendschap hebben of een kindje hebben gekregen. Die boodschap kan van alles zijn. En het is vooral genieten van de gezelligheid die avond. Met een hapje en drankje, live muziek. Samen met elkaar herinneringen herdenken, maar ook vieren.
Met als hoogtepunt dat iedereen bij zonsondergang zijn of haar verlicht bootje met boodschap te water laat. Dat wordt een indrukwekkend plaatje.

Stichting Sisters Diary.

De stichting werd opgericht ter nagedachtenis aan Simone de Koster die op jonge leeftijd stierf aan kanker. De stichting vraagt aandacht voor de problematiek waar (jong) volwassenen mee te maken krijgen op het moment dat ze te horen krijgen ernstig ziek te zijn en hierdoor voor de maatschappij een risico vormen. Denk hierbij aan obstakels rondom het verkrijgen van een hypotheek, verzekeren, werk en het hebben van een kinderwens.

Voor meer informatie en het kopen van een ticket kan je terecht op de website van 'when love meets life'. Druk maar eens op het logo.

Een interview met Eveline de Koster.

www.WhenLoveMeetsLife.nl" Nederlands Openluchtmuseum anno 2017 "CULTUUR & UITGAAN & INFORMATIE

Openluchtmuseum.

Het Nederlands Openluchtmuseum is een openluchtmuseum in Arnhem en was tot 1991 een rijksmuseum. De gebouwen en voorwerpen bleven echter in eigendom van het Rijk. Met ruim 555.000 bezoekers in 2015 is het Arnhemse museum het best bezochte museum van Nederland buiten Amsterdam.

Beeld van Nederland.

Het museum geeft een beeld van het leven in Nederland gedurende de laatste eeuwen. Wonen en werken van de Nederlanders worden aan de hand van veelal verplaatste originele gebouwen zoals diverse soorten boerderijen, een aantal molens, een Zeeuwse kerk en een stoomzuivelfabriek in beeld gebracht, een aantal gebouwen wordt "bewoond" door museummedewerkers die als originele bewoners de bezoekers ontvangen.

Ook tal van gebruiksvoorwerpen, oude ambachten en klederdrachten zijn tentoongesteld. Tevens geven ambachtslieden demonstraties van hun kunnen aan het museumpubliek. Bijna dagelijks zijn onder andere een molenaar, een smid, een drukker en een papierschepper aan het werk.

Weekend en activiteiten.

Tijdens weekenden worden veelal bijzondere activiteiten georganiseerd, zoals: draaiorgeldag, oogsten van rogge, dorsen van graan, ploegen met paarden en een ouderwetse kinderkermis.

Een interview met Maaike van Dam.

www.Openluchtmuseum.nl" 101e Vierdaagse Nijmegen "WANDELSPORT & UITGAAN & INFORMATIE

Start.

De Vierdaagse Nijmegen, officieel de Internationale Vierdaagse Afstandsmarsen Nijmegen, wordt sinds 1909 ieder jaar gehouden en start op de derde dinsdag van juli. Het is de grootste meerdaagse wandelprestatietocht ter wereld en staat inmiddels ook bekend als the Walk of the World.
De Vierdaagse wordt georganiseerd door Stichting DE 4DAAGSE, met steun van de Koninklijke Wandel Bond Nederland (KWBN), Defensie en de gemeente Nijmegen.

Afstanden en feesten.

De Vierdaagse kent drie verplichte afstanden: 30, 40 en 50 kilometer. Gestart wordt in afstandsblokken 's ochtends vanaf 04.00u en de uiterlijke finishtijd is de eerste drie dagen uiterlijk 17.00u en op vrijdag 18.00u. Militaire deelnemers starten en melden af op Heumensoord.

In de week dat de Vierdaagse Nijmegen wordt gehouden worden in de binnenstad van Nijmegen ook de Vierdaagsefeesten (voorheen Nijmeegse Zomerfeesten) gehouden. In de diverse doorkomstgemeenten van de Vierdaagse Nijmegen worden ook festiviteiten georganiseerd. Vele honderdduizenden supporters van de Vierdaagse zijn de hele Vierdaagseweek in de regio aanwezig.

Vlaggenparade.

Het evenement werd sinds 1928 traditioneel geopend met een vlaggenparade; sinds 1951 werd deze kleurrijke deelnemersontvangst in Stadion De Goffert in Nijmegen gehouden. In 2011 werd de vlaggenparade voor de laatste keer gehouden vanwege de teruglopende belangstelling. In 2016 keerde de vlaggenparade terug ter gelegenheid van de 100ste Vierdaagse - niet in het Gofferstadion, maar door de straten van Nijmegen.

Wordt SPONSOR van Henri.

Onze gast op deze woensdagavond Henri Lansink loopt de 4daagse omdat hij het leuk vindt, maar ook hoopt hij op sponsors voor het goede doel "Stichting De Zonnebloem" www.Zonnebloem.nl. Druk maar eens op het logo.

Een interview met Henri Lansink.

www.4daagse.nl